Koper

Slovenia

Space Apps Koper was held on April 29th & 30th. Thank you to the 19 people who joined the International Space Apps Challenge at this location. The local results, including the work of 6 teams, can be found below!
Thanks Koper!

Local People's Choice Winner

The people have spoken! This is the project that captured our hearts.

NASA Space Apps Challenge  je mednarodni hekaton, ki bo med 28. in 30. aprilom 2017 hkrati potekal v 200 mestih na vseh sedmih celinah, in bo tudi letos v organizaciji UIP – Univerzitetnega inkubatorja Primorske v Kopru.  

Hekaton temelji na  sodelovalnem reševanju problemov, s ciljem izdelave odprtokodne rešitve za globalne izzive. Hekatoni so tehnološki razvojni maratoni, namenjeni talentiranim bistrim prostovoljcem - razvijalcem, inženirjem, tehnologom in oblikovalcem; vsakomur s strastjo in željo po takojšnjem pozitivnem učinku na svet. So odprti za vsakogar, ki je osredotočen na razvoj realnih rešitev kot odgovor na globalne izzive. Hackathon je sestavni del večjega procesa določanja izzivov, ki se nanašajo na zemljo in vesolje. V času  Space Apps Vikenda  sodelujoči intenzivno iščejo rešitve ter posledično izpopolnijo in izvedejo najbolj obetavne prototipe.

2 najboljši rešitvi zastavljenih izzivov bosta napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Najprej na območju jugovzhodne Evrope, nato pa širše. Nagrada: od 16.000 eur s 3-mesečnim bivanjem v pospeševalniku v Skopju do možnosti pridobitve 1.500.000 eur tveganega kapitala ter predstavitvijo projekta na Stanford University!

Lokalnim zmagovalcem v Kopru pa obetamo tudi lepo nagrado in sicer obisk Evropske vesoljske agencije v Darmstadtu v Nemčiji.

Schedule

Friday, April 28th
 1. Registration
 2. Announcement of the event and the logistic info
 3. Starting briefing
 4. Start developing ideas
 5. Dinner
 6. Dveloping ideas (continuation)
Saturday, April 29th
 1. Good morning coffe and more...
 2. Logistics info and announcements
 3. Progress briefing - developing ideas (continuation)
 4. Lunch
 5. Developing ideas (continuation)
 6. Dinner
 7. Developing ideas (continuation)
Sunday, April 30th
 1. Developing ideas (continuation)
 2. Submission solutions
 3. Lunch
 4. Presentation solutions - Pitching
 5. Judges ideas evaluation
 6. Space Apps Koper Party
NASA Logo

SpaceApps is a NASA incubator innovation program.